Codici Triage

Metoda e përzgjedhje është përdorur për të arritjes së parë të gjitha pacientëve në departamenti urgjent, ku akses tek kujdes nuk është bazuar në mënyrë të mbërritjes por në prioritet e kushteve të tyre. Në këtë fushë ju lejon për të krijuar një rend në mesin e atyre që vijnë, duke i dhënë trajtimin e duhur para se të rasteve me prioritet të lartë dhe pasuar ato me prioritet më të ulët. Shkalla e urgjencës së çdo pacient është e përfaqësuar nga një kod me ngjyra të caktuar pas mbërritjes, pas një vlerësimi fillestar, siç praktikohet nga një infermiere të trajnuar dhe përgjegjës për këtë detyrë.
Për më tepër, ajo është e vënë në praktikë sa herë që ka një mungesë të automjeteve dhe personelit se sa ata që kanë nevojë për ndihmë. Ky rast mund të ndodhë edhe në rastin e fatkeqësive, fatkeqësitë apo ngjarjet e mëdha, domethënë situata të parashikuara me Mbrojtjes Civile, si në një departament të urgjencës. Në rastin e situatave të jashtëzakonshme, tipike e fatkeqësisë Mjekësisë, përzgjedhje është funksional për të siguruar që funksionet e tërë sistemit në mënyrë efikase të shpëtimit për të shpëtuar numrin më të madh të njerëzve, ka për të zgjedhur ndonjëherë për të drejtuar kujdeset vetëm për ata që ndihmojnë menjëherë , ka më shumë gjasa për të mbijetuar.
Çdo ditë ER janë të vendosura për të akomoduar një numër të madh të pacientëve të cilët paraqesin me prioritetet të ndryshme dhe lloje të ndryshme të problemeve. Pacienti shkon në departamentin e emergjencës akuzon një grup të simptomeve, të cilat ofrojnë elementin subjektiv të sëmundjes. Kur simptomë, e cila është shprehje e një gjendje psiko-fizike perceptuar si zhvlerësuar rëndë, është vlerësuar si potencialisht të rrezikshme për pacientin, pacienti i drejtohet ER.
Pikërisht për këtë arsye është e nevojshme për të zhvilluar një qasje që krijon një lidhje të parë relacionale me pacientin duke ulur gjendjen e tij të ankthit dhe, në të njëjtën kohë, bazuar në prioritetet e kujdesit dhe ashpërsia klinike, përcakton rendin në të cilin Pacientët do të pësojë një ekzaminim mjekësor.
Nga përzgjedhje termi në emergjencës do të thotë, pra një grup i procedurave të kodifikuara që lejojnë vlerësimin e prioriteteve të njerëzve të cilët janë paraqitur kujdes, duke krijuar një urdhër të qasjes në ashpërsinë mjekësor ponderuar e simptomeve.
Objektivat e përzgjedhje janë:
Siguruar ndihmë të menjëhershme për të sëmurët të cilët vijnë në rast emergjence;
Drejtuar pacientët mjekësore nga një kod të prioritetit;
Identifikimi i prioriteteve dhe zonën e trajtimit më të përshtatshëm;
Lloj jo-urgjente pacientëve;
Ulja e pritjes herë për ekzaminim mjekësor; (edhe pse për pacientët më pak të rënda (kodet e bardhë), me përzgjedhje pritjes herë mund të jetë më e gjatë kur krahasohet me një kartë qasje dhomë të bazuar vetëm në mënyrë të “Ardhja në dhomën e emergjencës);
Ulja e ankth;
Përmirësimi i cilësisë së shërbimeve stafit profesional në departamentin e emergjencës;
Periodike të vlerësuar gjendjen e pacientëve në pritje;
Japin informacion shëndetësor për pacientët dhe familjet e tyre.
Në situata të fatkeqësive (mjekësi fatkeqësi), një përzgjedhje e parë është bërë direkt nga responders parë në vend, ose direkt në vendin e ngjarjes. Kjo përzgjedhje, i quajtur Përzgjedhje të shpejta, atëherë është rishikuar ardhjen në PMA (Advanced Post mjekësore). Tregues i kodit të gravitetit, në situata të tilla, normalisht bëhet me përzgjedhje Tag specifike, rrathë dhe kartat me ngjyrë që janë të caktuar për të shoqëruar pritjen plagosur për evakuim mjekësor.

Reklama

Lini një Përgjigje

Ju lutemi, bëni hyrjen me një nga këto metoda që të postoni komentin tuaj:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.